Începând  cu data 01.09.2020, Compartimentul de Asistenta Socială Mirăslău demarează acțiunea de primire a solicitărilor pentru acordarea tichetelor sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional, în conformitate cu O.U.G. nr. 133/2020 privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de elevi cei mai defavorizaţi care beneficiază de sprijin educaţional pe bază de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional acordate din fonduri externe nerambursabile, precum şi unele măsuri de distribuire a acestora.
Potrivit acestui act normativ, copiii cei mai dezavantajați din învățământul de stat preșcolar ( grădiniță), primar și gimnazial, fără sprijin material, cu venituri la nivelul veniturilor sociale minime acordate familiei acestora, beneficiază în anul școlar 2020-2021, de sprijin financiar acordat sub formă de tichet social pe suport electronic în cuantum de 500 de lei/an școlar.
Aceste tichete sociale emise pe suport electronic vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de materiale școlare necesare frecventării școlii, constând în: articole de papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte articole necesare în școli și grădinițe, precum și articole de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței.

Destinatar final al acestui sprijin educațional este copilul, titularul tichetului social pe suport electronic pentru sprijin educațional fiind reprezentantul familiei, respectiv reprezentantul legal al copilului.

Condițiile de eligibilitate pe care trebuie să le îndeplinească solicitanții sunt următoarele:

-să aibă domiciliul/reședința pe raza comunei Mirăslău;
– venitul lunar net pe membru de familie realizat în luna iulie este de până la 1.115 lei (respectiv max 50% din salariul de bază minim brut pe tară) pentru elevii din învățământul primar și gimnazial, iar pentru invățământul preșcolar venitul lunar net pe membru de familie este de 284 lei ;
– să facă dovada înscrierii copilului la grădiniţă sau școală.

Pentru anul şcolar 2020-2021 cererile se depun de către reprezentantul familiei sau de către reprezentantul legal al copilului, în perioada 01.09.2020 – 10.09.2020 la sediul Compartimentului de Asistenta Socială Mirăslău, din cadrul Primăriei com. Mirăslău, în cadrul programului de lucru, însoţite de actele doveditoare(actele necesare se regăsesc pe cererea tip, anexată la anunț).

De asemenea, informații suplimentare se pot solicita și telefonic la numărul de telefon 03588405066.

Descarcă model cerere

 

 

PRIMAR,                                                                 ÎNTOCMIT,

 Alexandru Liviu Gigel                                      Cristian Ghiveci

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support